Zoeken

De uitslag van mijn CT scan, na bijna 2 jaar immuuntherapie


Na 4 maanden wederom een korte update in mijn blog zoals ik beloofd had en deze keer vallen we maar gelijk met de deur in huis en begin ik met de uitslag van mijn CT scan.

Normaliter zet ik deze op het einde van mijn blog.

Ook deze keer is de uitslag positief en is het beeld van de CT scan ongewijzigd ten opzichte van de CT Scan die ik had op 17 Oktober 2018 toen er totaal niets meer te zien was van de longkanker en de uitzaaiingen in mijn rug , lever en lymfeklieren.

Super goed nieuws dus weer, en hier ook erg super blij mee.

Het is en blijft iedere keer weer spannend na de CT scan en ik denk dat dit ook nooit zal veranderen.


Nu is inmiddels mijn laatste imuuntherapie in zicht met pembrolizumab kuur nummer 35 na bijna 2 jaar. 10 September krijg ik mijn laatste .

2 jaar lang iedere 3 weken naar het ziekenhuis voor de bloedtesten en daarna de immuunkuur wat ongeveer alles bij elkaar ongeveer 1 uur duurt.

Ik kan me de dag nog herinneren van de 1e kuur en wat is die tijd toch vlug gegaan en dat eigenlijk zonder mogelijke voorkomende bijwerkingen.


Het is toch een kuur die je immuunsysteem een boost geeft en dus ook je eigen lichaam kan gaan aanvallen en je hier door dus gevoelig bent voor auto imuun ziekten. Je immuunsysteem bestaat uit een grote groep verschillende cellen en eiwitten.

Deze cellen en eiwitten ruimen infecties op en ruimen overbodige celresten op.

Een goed werkend immuunsysteem moet dus infecties en overbodige celresten kunnen herkennen.

Auto-immuun betekent dat het immuunsysteem zich tegen het lichaam zelf keert. Een auto-immuunziekte ontstaat als er bij het opruimen van lichaamseigen celresten iets verkeerd gaat.

Dit gebeurt bijvoorbeeld als goed werkende cellen worden opgeruimd door het lichaam. Hierdoor beschadigt het orgaan waarin deze cellen voorkomen.

Bij een andere vorm van auto-immuunziektes ontstaan er ontstekingsreacties bij het opruimen van overbodige cellen.


Veel auto-imuunziektes veroorzaken schade aan verschillende organen zoals de lever, de nier of de longen. Ook kunnen er beschadigingen ontstaan aan uw gewrichten, huid of zenuwen. Dit kan dus ook een reden zijn dat ze stoppen met de therapie, gelukkig heb ik hier geen last van gehad op af en toe een wat blossig kleurtje op mijn gezicht in het begin, en dat mijn energie wat minder is als voorheen.

Hoe nu verder: Mijn longarts is zeer tevreden over de resultaten en mijn volgende CT scan is nu over 3 maanden zonder contrast vloeistof.

Na mijn laatste kuur werkt de immuuntherapie nog ca 100 dagen door en dan moet mijn eigen lichaam het over gaan nemen, het immuunsysteem is een lerend systeem dus alle hoop is dan daarop gevestigd.


Met de PAR (Patiënten advies raad) waarin in ik zit was het een rustige periode ook mede door de vakanties uiteraard, de Facebook groepen gaan gewoon door, en ook de website van longkanker Nederland waarmee ik mij ook mee bezighoud gaat gewoon door. Het is allemaal dankbaar werk en zo hoop ik mijn steentje te kunnen bijdragen voor lotgenoten.


Ondertussen genieten van alle leuke dingen als ik in Nederland ben en ook graag mag ik nog een partijtje biljarten wat ik nog steeds graag doe , maar dat schiet er helaas te vaak bij in.

In de tussenliggende periode nog wat uitstapjes maken naar England en uiteraard naar Turkije waar in na mijn volgende kuur op 10 september en tevens mijn laatste weer naar toe ga.

Mijn volgende blog zal verschijnen over 3 maanden mochten er zich geen bijzondere zaken voor doen.


Tot over 3 maanden


661 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven